Over mij

Mr. Wendy Geurts studeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en aan de Universiteit Maastricht, alwaar zij zowel de master strafrecht als de master forensica, criminologie en rechtspleging (cum laude) behaalde. Haar masterthesis over ‘de procesbekwaamheid van de psychisch gestoorde verdachte in het strafrecht’ werd beoordeeld met een 9 en werd uitgegeven in boekvorm.

Vanaf 2012 was zij als strafrechtadvocaat werkzaam bij Cleerdin & Hamer advocaten te Amsterdam en vanaf 2016 als strafrechtadvocaat bij Weening Strafrechtadvocaten in Utrecht. Zij deed daar zeer ruime ervaring op en houdt zich vooral bezig met commune strafzaken. Daarbij kunt u denken aan geweldsmisdrijven, zedenzaken, vermogensfeiten en opiumwetdelicten. Ofwel zaken uiteenlopend van moord, ontucht en verkrachting, oplichting en diefstal en bijvoorbeeld invoer van verdovende middelen. Daarnaast is zij gespecialiseerd in internationaal strafrecht en heeft zij ruime ervaring met overlevering, uitlevering en WETS/WOTS. Mr. Geurts is gespecialiseerd in jeugdstrafrecht en zet zich dus ook in voor minderjarige verdachten. Cliënten waarderen haar juridische kennis en sterke analytische vaardigheden. Zij is straight to the point en gaat altijd voor het beste resultaat.

Mr. Geurts staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten op het volgende rechtsgebied geregistreerd: strafrecht. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied en twintig opleidingspunten in totaal.

Mr. Geurts is lid van de Nederlandse vereniging van strafrechtadvocaten (NVSA).